Tijdschrift.be logo
Doe Het At Home

6x creatief met Kaarsen

Of het nu hartje winter of hoogzomer is, een kaarsje branden doen we het hele jaar door. Met slechts enkele benodigdheden geef je een paar simpele kaarsen een wel heel bijzonder effect. Denk aan gedraaide kaarsen of dunne dip-dye verjaardagskaarsen voor op een taart of cake. Come on baby, light my fire!

Tekst: Floor Roelvink
(Fotografie: Julia Hoersch Production • Styling: Katja Rahtjen)

• Werkbeschrijvingen staan op de een-na-laatste pagina van de DIY-gids

1 Verdraaid!

Je ziet ze ineens overal opduiken: gedraaide kaarsen. Maak ze zelf door de kaarsen in een warmwaterbad te dompelen. Ook leuk als klein cadeau in een papieren zak met een flesje lucifers erbij.

2 Slank figuurtje

Van elk theekransje kun je een feestje maken, als je deze kaarsjes op de cake of koekjes zet. De kaarsen zijn klein maar fijn en niet helemaal recht, maar dat maakt ze juist zo leuk.

3 Eén kaarsje met spikkels, graag!

Heb je een baaldag, steek dan een paar van deze kaarsen met spikkels aan. Ze zorgen voor een en al vrolijkheid in je interieur. Ook leuk in een doosje met vloeipapier als cadeautje voor een jarige job.

4 Ring of fire

Strepen, stippen, spikkels… Je kunt kaarsen van allerlei verrassende effecten voorzien. Met een dik of dun streepje in kleuren die passen bij je interieur, geef je een kaars een stoer tintje. Ook leuk: laat de regels los en laat je kids lekker kliederen met verf op de kaarsen. Moderne kunst!

5 Versiertruc

Topidee voor een kinderfeestje! Ken je de uitspraak: ‘Throw kindness around like confetti’? Met deze confettikaarsen, die je zelf kunt maken met behulp van een perforator of pons, maak je het leven nog leuker.

6 Nieuwe vlam

Je zelfgemaakte kaarsen op een huisgemaakte taart. Beter wordt het niet. Deze dip-dye taartkaarsjes zijn ondergedompeld in restjes kaarsvet en gekleurde was. Kaarsjes aan, blazen en wensen maar!

Lees meer

Alle artikels
‘Door mijn vader naar Engeland ontvoerd’
Primo

‘Door mijn vader naar Engeland ontvoerd’

Op donderdag 11 mei komt Gustaph in actie op het Songfestival in Liverpool. Bijna had Hunter Falls (28) op dat podium gestaan. Maar ook al won hij de ‘Eurosong’-preselectie in ons land niet, Tchiah Ommar (zoals hij echt heet) blijft vol goeie moed aan zijn zangcarrière werken. Wij praten ter gelegenheid van Moederdag op 14 mei met Tchiah en z’n moeder Ronak. Hun verhaal is hallucinant. ‘Sommige beelden keren altijd terug.’

Lees meer
86 broers en zussen
Quest

86 broers en zussen

Een man met wiens zaad zeker 550 kinderen zijn verwekt, kreeg van de rechter te horen dat hij zijn sperma niet meer mag doneren. Hoe zit dat? Mag je niet onbeperkt donorkinderen krijgen? En hoe is het om hordes halfbroers en -zussen te hebben?

Lees meer
Te koop voor 81 miljoen: het landgoed van drake in beverly hills
Dag Allemaal

Te koop voor 81 miljoen: het landgoed van drake in beverly hills

Een miljardair zoals zijn ex-lief Rihanna (35) is hij nog niet, maar rapper Drake (36) is met een fortuin van 240 miljoen euro ook bepaald geen armoedzaaier. En het ziet ernaar uit dat datdankzij de verkoop van zijn kapitale landgoed in Beverly Hills - nog wat meer gaat worden. Mocht u ergens 81 miljoen euro liggen hebben: op deze pagina’s ziet u wat u daarvoor krijgt.

Lees meer
‘Ik krijg helaas meer doodsbedreigingen dan huwelijksaanzoeken’
Humo

‘Ik krijg helaas meer doodsbedreigingen dan huwelijksaanzoeken’

Voor Melissa Depraetere (30), een absolute vertrouwelinge van Conner Rousseau en de coming lady van Vooruit, ligt volgend jaar bijna zeker een ministerpost klaar. De dochter uit een Harelbeeks arbeidersgezin dwong de voorbije vier jaar haar plaats af in de Wetstraat, snel en complexloos: ‘Als ik mijn vrienden vraag om eens mee naar Antwerpen of Brussel te gaan, kijken ze me aan alsof ik een citytrip naar Kabul voorstel en waarschuwen hun ouders dat ze extra voorzichtig moeten zijn.’

Lees meer
Eerherstel voor vince op komst?
TV Familie

Eerherstel voor vince op komst?

Is er in ‘Thuis’ een mooi eerherstel op komst voor slechterik Vince? Online wordt dat al een tijdje gesuggereerd en die theorie lijkt te worden bevestigd door het recente nieuws dat Harry uit de reeks verdwijnt. Op een officieel ‘Thuis’-account werden ook opvallend veel commentaren verwijderd. Omdat die de nagel op de kop sloegen? MEDELIJDEN Aanleiding van de speculaties is Vince (Gert Winckelmans), de ex van Vicky (Marieke Dilles). Die wil zijn leven beteren. De bajesklant heeft de gevangenis verlaten en was niet alleen op zoek naar een tweede kans, maar vooral ook naar hernieuwd contact met zijn zoon Ilias (Bram Spooren) en dochter Febe (Renée Van Cauwenberghe). Waldek (Bart Van Avermaet) had medelijden en bood Vince een job in de wijngaard aan. Zo kwam Vince in contact met Femke…

Lees meer