Tijdschrift.be logo
Doe Het At Home

6x creatief met Kaarsen

Of het nu hartje winter of hoogzomer is, een kaarsje branden doen we het hele jaar door. Met slechts enkele benodigdheden geef je een paar simpele kaarsen een wel heel bijzonder effect. Denk aan gedraaide kaarsen of dunne dip-dye verjaardagskaarsen voor op een taart of cake. Come on baby, light my fire!

Tekst: Floor Roelvink
(Fotografie: Julia Hoersch Production • Styling: Katja Rahtjen)

• Werkbeschrijvingen staan op de een-na-laatste pagina van de DIY-gids

1 Verdraaid!

Je ziet ze ineens overal opduiken: gedraaide kaarsen. Maak ze zelf door de kaarsen in een warmwaterbad te dompelen. Ook leuk als klein cadeau in een papieren zak met een flesje lucifers erbij.

2 Slank figuurtje

Van elk theekransje kun je een feestje maken, als je deze kaarsjes op de cake of koekjes zet. De kaarsen zijn klein maar fijn en niet helemaal recht, maar dat maakt ze juist zo leuk.

3 Eén kaarsje met spikkels, graag!

Heb je een baaldag, steek dan een paar van deze kaarsen met spikkels aan. Ze zorgen voor een en al vrolijkheid in je interieur. Ook leuk in een doosje met vloeipapier als cadeautje voor een jarige job.

4 Ring of fire

Strepen, stippen, spikkels… Je kunt kaarsen van allerlei verrassende effecten voorzien. Met een dik of dun streepje in kleuren die passen bij je interieur, geef je een kaars een stoer tintje. Ook leuk: laat de regels los en laat je kids lekker kliederen met verf op de kaarsen. Moderne kunst!

5 Versiertruc

Topidee voor een kinderfeestje! Ken je de uitspraak: ‘Throw kindness around like confetti’? Met deze confettikaarsen, die je zelf kunt maken met behulp van een perforator of pons, maak je het leven nog leuker.

6 Nieuwe vlam

Je zelfgemaakte kaarsen op een huisgemaakte taart. Beter wordt het niet. Deze dip-dye taartkaarsjes zijn ondergedompeld in restjes kaarsvet en gekleurde was. Kaarsjes aan, blazen en wensen maar!

Lees meer

Alle artikels
Een verkrachter, een creep en een billenknijper
Humo

Een verkrachter, een creep en een billenknijper

DWARSKIJKER Een verkrachter, een creep en een billenknijper BOOS: THIS IS THE VOICE Nu op YouTube De afgelopen dagen mochten we met z’n allen getuige zijn van een deprimerend spelletje wir haben es nicht gewusst. Hoe geheimen die al jaren door de wandelgangen spoken, toch telkens voorbij de juiste oren kunnen waaien, het is geen raadsel waarover het aangenaam piekeren is. Vergelijk ‘The Voice of Holland’ met een openliggende beerput: je hoeft er toch niet met je kop boven te hangen om gewaar te worden dat het zaakje stinkt? ‘BOOS: This Is the Voice’ was van zo’n explosiviteit dat de aflevering al dagen op voorhand bommetjes deed ontploffen. Marco Borsato blijkt een ordinaire billentaster bij 13-en 14-jarige meisjes, Ali B richtte zich als een roofdier op nauwelijks volwassen vrouwen (‘Ik was helemaal…

Lees meer
Iedereen❤ tom
Veronica Superguide

Iedereen❤ tom

Alle vrouwen willen met hem trouwen, alle mannen willen hem zijn en alle kinderen willen hem worden. We hebben het over presentator Tom Waes, vanaf deze week terug op tv met Reizen Waes: Wereldsteden.

Lees meer
Danny de Munk aangeklaagd wegens verkrachting
Primo

Danny de Munk aangeklaagd wegens verkrachting

In Nederland is met het ‘The Voice’-schandaal een beerput opengetrokken waarvan de bodem nog niet in zicht is. Na Marco Borsato en Ali B. is nu ook een klacht wegens verkrachting ingediend tegen Danny de Munk (52). Zender RTL schrapte de zanger meteen als panellid in ‘I Can See Your Voice’. Het vermeende slachtoffer is volgens De Telegraaf een vrouw die 15 jaar geleden nauw met De Munk samenwerkte bij de musical ‘Ciske de Rat’. De zanger ontkent bij monde van zijn advocaat dat hij zich ooit schuldig maakte aan seksueel grensoverschrijdend gedrag.…

Lees meer
Selena Gomez verdacht van moord: ‘Alles voor de aandacht!’
Humo

Selena Gomez verdacht van moord: ‘Alles voor de aandacht!’

Eén van de fijnste verrassingen op de streamingdiensten in 2021 was ‘Only Murders in the Building’: een misdaadkomedie over drie bewoners van een New Yorks appartementsgebouw die het overlijden van één van hun buren onderzoeken en ondertussen een podcast over hun speurtocht maken. Tijdens het tweede seizoen, dat deze week van start gaat op Disney+, worstelen Charles (Steve Martin), Oliver (Martin Short) en Mabel (Selena Gomez) met de vraag hoe ze een opvolger kunnen maken voor het succesvolle eerste seizoen van hun podcast, vooral omdat ze intussen zélf van moord worden verdacht. – ‘Only Murders’ was één van de grootste hits voor Disney+ vorig jaar. Kwamen er ook lovende reacties uit onverwachte hoek? SELENA GOMEZ «Meryl Streep! Die kwam tijdens een receptie naar me toe om te zeggen hoe goed…

Lees meer
André Hazes heeft alweer een nieuw lief
Primo

André Hazes heeft alweer een nieuw lief

André Hazes heeft alweer een nieuw lief André Hazes (27) heeft dan toch niet voor zijn ex-verloofde Monique (44) gekozen (of zij niet voor hem?) en ook Sarah van Soelen (26) is definitief verleden tijd. De rusteloze zanger heeft een nieuwe ‘ware liefde’ gevonden, in Anne Rose Zonneveld (27). Zij werkt voor zijn moeder Rachel (51) en André kent haar al van in zijn jeugdjaren. Terwijl Rachel zich druk maakt over de verdwijning van het Legobeeld van André Hazes Senior op de Dam in Amsterdam - opdeplaatswaarhetbeeld stond lag een briefje met: ‘Corona gooide roet in het eten. André heeft nu tijd voor een ander optreden’ -, is de jonge Hazes met zijn nieuwe vlam naar Spanje vertrokken. Later deze maand zou er nog een tripje naar Italië gepland staan.…

Lees meer