6x creatief met Kaarsen

Of het nu hartje winter of hoogzomer is, een kaarsje branden doen we het hele jaar door. Met slechts enkele benodigdheden geef je een paar simpele kaarsen een wel heel bijzonder effect. Denk aan gedraaide kaarsen of dunne dip-dye verjaardagskaarsen voor op een taart of cake. Come on baby, light my fire!

(Fotografie: Julia Hoersch Production • Styling: Katja Rahtjen)

• Werkbeschrijvingen staan op de een-na-laatste pagina van de DIY-gids

1 Verdraaid!

Je ziet ze ineens overal opduiken: gedraaide kaarsen. Maak ze zelf door de kaarsen in een warmwaterbad te dompelen. Ook leuk als klein cadeau in een papieren zak met een flesje lucifers erbij.

2 Slank figuurtje

Van elk theekransje kun je een feestje maken, als je deze kaarsjes op de cake of koekjes zet. De kaarsen zijn klein maar fijn en niet helemaal recht, maar dat maakt ze juist zo leuk.

3 Eén kaarsje met spikkels, graag!

Heb je een baaldag, steek dan een paar van deze kaarsen met spikkels aan. Ze zorgen voor een en al vrolijkheid in je interieur. Ook leuk in een doosje met vloeipapier als cadeautje voor een jarige job.

4 Ring of fire

Strepen, stippen, spikkels… Je kunt kaarsen van allerlei verrassende effecten voorzien. Met een dik of dun streepje in kleuren die passen bij je interieur, geef je een kaars een stoer tintje. Ook leuk: laat de regels los en laat je kids lekker kliederen met verf op de kaarsen. Moderne kunst!

5 Versiertruc

Topidee voor een kinderfeestje! Ken je de uitspraak: ‘Throw kindness around like confetti’? Met deze confettikaarsen, die je zelf kunt maken met behulp van een perforator of pons, maak je het leven nog leuker.

6 Nieuwe vlam

Je zelfgemaakte kaarsen op een huisgemaakte taart. Beter wordt het niet. Deze dip-dye taartkaarsjes zijn ondergedompeld in restjes kaarsvet en gekleurde was. Kaarsjes aan, blazen en wensen maar!

Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikels