‘Bisschop Johan Bonny legt zijn ambt neer vanwege zijn relatie met prinses Delphine’

Hugo Matthysen

De Franse apotheker Nostradamus (1503-1566) hield het graag een beetje geheimzinnig. De rijmen waarin hij de toekomst voorspelde, zijn niet altijd even helder. Het staat vast dat wat hij voorspelde ook altijd uitkwam, uiteraard met uitzondering van de dingen die nog moeten uitkomen. Het probleem is alleen dat je moet weten wat hij precies voorspelde. En om dat te ontrafelen, heb je deskundigen uit heel verschillende disciplines nodig. We beginnen met Centurie 1, kwatrijn 2:

‘Met de staf in de handen, midden in de takken geplaatst,

met het water zowel de zoom als de voeten nat.

Een gevoel van vrees en een stem trekken omhoog door de armen heen.

Goddelijke verhevenheid. Het goddelijke komt nader.’

HUMO Wat betekent dit?

GUIDO HALFZWEERS (royaltywatcher) «Die staf is een bisschopsstaf, dat is duidelijk. De man gaat door woelige watertjes, ook klaar als een klontje. Dan verandert het perspectief: een vrouw strekt verlamd door liefde haar armen uit, naar het goddelijke dat nader komt. Geen twijfel mogelijk: bisschop Johan Bonny zal zijn ambt neerleggen omdat hij een relatie heeft met Delphine Van Saksen-Coburg.»

HUMO En daar twijfel je niet aan?

HALFZWEERS «Nee, want Nostradamus heeft het voorspeld. Het staat er bijna letterlijk.»

EMMA DUYCKX (podologe) «Die staf is de technische staf van Beerschot, die takken wijzen erop dat die jongens van geen hout pijlen weten te maken. De laatste twee regels spreken voor zich: het zal niet lang meer duren eer Beerschot tegen Mortsel-Oude God moet sjot ten. De ploeg zal een paar keren na elkaar degraderen. Nostradamus heeft het zo voorspeld!»

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Belgische top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

HUMO En dan hebben we deze: Centurie I, kwatrijn 35. ‘De jonge leeuw zal de oude overwinnen. Op het oorlogsveld in een individueel duel. Hij zal hem de ogen in een gouden kooi uitsteken. Bij het derde treffen. Hij sterft vervolgens een vreselijke dood.’

HALFZWEERS «Dit is overduidelijk. Jan Verheyen maakt een nieuwe verfilming van ‘De leeuw van Vlaanderen’. Die gouden kooi, dat is het verblijf van al die journalisten die blind waren voor kwaliteit. Maar nu kunnen ze er niet meer omheen: deze film is werkelijk geniaal!»

HUMO En die uitgestoken ogen?

HALFZWEERS «Nostradamus drukt zich graag kernachtig uit. De ziener bedoelt dat die journalisten de uitgestoken hand van Verheyen weigeren, omdat ze niet onder ogen willen zien hoe schitterend de film is.»

DUYCKX «Ik denk eerder dat die jonge leeuw het merk Peugeot is, die hebben immers een leeuw als logo. Ze keren terug in het oorlogsveld, namelijk de formule 1. Maar het zou ook kunnen dat Delhaize, dat ook een leeuw in het vaandel voert, Beerschot opkoopt. Ze doen serieuze investeringen, maar ze hebben helaas het vorige kwatrijn niet gelezen. Het is voorspeld dat Beerschot jaar na jaar zal zakken. Maar die domme Delhaize blijft maar geld pompen in die verdoemde ploeg, en zal uiteindelijk failliet gaan. Klaar als een klontje!»

HUMO Heeft Nostradamus nog meer belangrijke gebeurtenissen voorspeld voor 2022?

HALFZWEERS «Nee, maar ik wil dat wel in zijn plaats doen, en ik richt mij hierbij tot onze Mathis. Mathis, jongen, als gij zo blijft voortdoen, dan gaat ge er niet komen! Een klein beetje moeite doen is toch niet te veel gevraagd, hè? En ge zit al heel de kerstvakantie te gamen op uw kamer, die een gouden kooi is, maar ge gaat eraan, jongen! En weet ge waarom? Omdat ge vergeet van de voortgang op te slaan! En waarom vergeet ge dat? Omdat ge altijd zit te gamen, zoals Nostradamus al voorspelde in 1554!»

Dit artikel komt uit:
Humo - Editie 1 - 2022

Humo - Editie 1 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikels
Een verkrachter, een creep en een billenknijper
Humo

Een verkrachter, een creep en een billenknijper

DWARSKIJKER Een verkrachter, een creep en een billenknijper BOOS: THIS IS THE VOICE Nu op YouTube De afgelopen dagen mochten we met z’n allen getuige zijn van een deprimerend spelletje wir haben es nicht gewusst. Hoe geheimen die al jaren door de wandelgangen spoken, toch telkens voorbij de juiste oren kunnen waaien, het is geen raadsel waarover het aangenaam piekeren is. Vergelijk ‘The Voice of Holland’ met een openliggende beerput: je hoeft er toch niet met je kop boven te hangen om gewaar te worden dat het zaakje stinkt? ‘BOOS: This Is the Voice’ was van zo’n explosiviteit dat de aflevering al dagen op voorhand bommetjes deed ontploffen. Marco Borsato blijkt een ordinaire billentaster bij 13-en 14-jarige meisjes, Ali B richtte zich als een roofdier op nauwelijks volwassen vrouwen (‘Ik was helemaal…

Lees meer
Iedereen❤ tom
Veronica Superguide

Iedereen❤ tom

Alle vrouwen willen met hem trouwen, alle mannen willen hem zijn en alle kinderen willen hem worden. We hebben het over presentator Tom Waes, vanaf deze week terug op tv met Reizen Waes: Wereldsteden.

Lees meer
Danny de Munk aangeklaagd wegens verkrachting
Primo

Danny de Munk aangeklaagd wegens verkrachting

In Nederland is met het ‘The Voice’-schandaal een beerput opengetrokken waarvan de bodem nog niet in zicht is. Na Marco Borsato en Ali B. is nu ook een klacht wegens verkrachting ingediend tegen Danny de Munk (52). Zender RTL schrapte de zanger meteen als panellid in ‘I Can See Your Voice’. Het vermeende slachtoffer is volgens De Telegraaf een vrouw die 15 jaar geleden nauw met De Munk samenwerkte bij de musical ‘Ciske de Rat’. De zanger ontkent bij monde van zijn advocaat dat hij zich ooit schuldig maakte aan seksueel grensoverschrijdend gedrag.…

Lees meer
Selena Gomez verdacht van moord: ‘Alles voor de aandacht!’
Humo

Selena Gomez verdacht van moord: ‘Alles voor de aandacht!’

Eén van de fijnste verrassingen op de streamingdiensten in 2021 was ‘Only Murders in the Building’: een misdaadkomedie over drie bewoners van een New Yorks appartementsgebouw die het overlijden van één van hun buren onderzoeken en ondertussen een podcast over hun speurtocht maken. Tijdens het tweede seizoen, dat deze week van start gaat op Disney+, worstelen Charles (Steve Martin), Oliver (Martin Short) en Mabel (Selena Gomez) met de vraag hoe ze een opvolger kunnen maken voor het succesvolle eerste seizoen van hun podcast, vooral omdat ze intussen zélf van moord worden verdacht. – ‘Only Murders’ was één van de grootste hits voor Disney+ vorig jaar. Kwamen er ook lovende reacties uit onverwachte hoek? SELENA GOMEZ «Meryl Streep! Die kwam tijdens een receptie naar me toe om te zeggen hoe goed…

Lees meer
André Hazes heeft alweer een nieuw lief
Primo

André Hazes heeft alweer een nieuw lief

André Hazes heeft alweer een nieuw lief André Hazes (27) heeft dan toch niet voor zijn ex-verloofde Monique (44) gekozen (of zij niet voor hem?) en ook Sarah van Soelen (26) is definitief verleden tijd. De rusteloze zanger heeft een nieuwe ‘ware liefde’ gevonden, in Anne Rose Zonneveld (27). Zij werkt voor zijn moeder Rachel (51) en André kent haar al van in zijn jeugdjaren. Terwijl Rachel zich druk maakt over de verdwijning van het Legobeeld van André Hazes Senior op de Dam in Amsterdam - opdeplaatswaarhetbeeld stond lag een briefje met: ‘Corona gooide roet in het eten. André heeft nu tijd voor een ander optreden’ -, is de jonge Hazes met zijn nieuwe vlam naar Spanje vertrokken. Later deze maand zou er nog een tripje naar Italië gepland staan.…

Lees meer