Probeer nuProbeer nu
Inloggen
Probeer nuProbeer nu

‘Er is geen school om koningin te worden’

Amalia kwam toe in het gezelschap van haar ouders, Máxima en Willem-Alexander

Het is zover: Amalia van Nederland is volwassen, en dat gaat gepaard met nieuwe officiële portretten. De prinses van Oranje werd daags na haar verjaardag lid van de Raad van State die haar vader, koning Willem-Alexander, voorzit. Het begin van haar publieke leven, besefte Amalia, zo zei ze na de zitting. Haar 18de verjaardag zag er volgens haar ‘net iets anders uit dan die van mijn leeftijdsgenoten’, maar de troonopvolgster vond het ‘een enorm spannende dag’. ‘Om mijn taak te kunnen vervullen en mij in te zetten voor het koninkrijk zal ik nog veel moeten leren’, zei ze in haar eerste toespraak. ‘Er is geen school om koningin te worden, niet zoals voor advocaat, een docent, of een bakker, noem het maar op.’ Maar de prinses ‘hoopt op een dag een goede koningin te worden’. In haar speech haalde Amalia ook haar grootmoeder prinses Beatrix aan. Of de twee samen hebben kunnen vieren, is onduidelijk, want de oud-koningin liep na een werkbezoek aan Curaçao COVID-19 op.

Amalia nam haar plaats in als lid van de Raad van State.

Ook Marianne Devriese verlaat 'Familie'

Na het ontslag van Gunther Levi (Peter Van den Bossche) in Familie rezen er al snel vraagtekens over de rol van Marianne Devriese, die zijn tv-echtgenote Iris speelt. Intussen is daar duidelijkheid over, en niet in de positieve zin: ook Marianne wordt bedankt voor bewezen diensten. Iris is op dit moment hoogzwanger en zal de bevalling naar verluidt niet overleven. Marianne is daarmee het vijfde slachtoffer van de verjongingsoperatie bij Familie. Ook Martine Jonckheere, Ludo Hellinx en Hilde Van haesendonck kregen te horen dat ze binnenkort niet meer op de set verwacht worden.

LOTTE VANWEZEMAEL: ‘JE MAAKT MENSEN ZO KAPOT’

In de eerste aflevering van Dancing with the Stars zorgde Lotte Vanwezemael (29) voor vonken en vuur met haar passionele rumba, maar die prestatie kreeg achteraf een flinke deuk door een resem aan bodyshaming-berichten. ‘Stevige madam, zeg’ en ‘Daar mogen wel een aantal kilootjes af’ bereikten onder meer de sociale media van de seksuologe. Omdat de negatieve reacties de pan uit swingden, besloot Lotte te reageren. ‘Hier kots ik van. Moet mijn gewicht echt een discussiepunt zijn en blijven? Ik ben blij met mijn lijf, maar weet dat je met zulke uitspraken iemands leven kapot kan maken.’ Da’s gesproken, Lotte!

BEN ROELANTS EN HEIDI NA 20 JAAR UIT ELKAAR

Ben Roelants (41) is na een relatie van twintig jaar niet langer samen met zijn vriendin Heidi. Dat maakte hij bekend via een bericht op Instagram. ‘Laat ons zeggen dat het afgelopen jaar een van de meest ingrijpende uit mijn leven is geweest. Professioneel ging het top, maar op privévlak werden zware beslissingen genomen.’ Bens verjaardag afgelopen week had voor hem dan ook een dubbele betekenis. ‘Vandaag draai ik een pagina om. Ik hoef ook geen felicitaties, maar wens liever iedereen te bedanken die me heeft gesteund het laatste jaar.’ Samen met Heidi heeft Ben twee kinderen, Otis-Jack (9) en Estelle (11).

22.000 mensen leggen Will Smith het zwijgen op

Normaal gezien krijgen fans geen genoeg van de privédetails over hun idolen, maar dat is allesbehalve het geval bij Will Smith (53). Er gaat namelijk een petitie rond die de Fresh Prince of Bel-Air-acteur smeekt niet langer interviews te geven. En dat papier? Dat stond in slechts twee weken al vol met maar liefst 22.000 handtekeningen. ‘Het is akelig hoeveel Will en zijn gezin delen over hun leven. Ik heb het gehad’, reageerde een anti-Willfan. De petitie zag het levenslicht nadat de acteur een rondje conferenties gaf over zijn nieuwe biografie Will, waarin hij eveneens zijn privéleven zwaar uit de doeken doet. Té zwaar dus, volgens een heleboel mensen.

NATALIA VERWELKOMT ZOONTJE APOLLO

Natalia (41) en haar vriend Frederik zijn in de zevende hemel. Het koppel verwelkomde op 8 december hun tweede kindje, een zoontje dat de naam Apollo kreeg. ‘Wees brutaal, maar vriendelijk. Wees wild, maar zachtaardig. Heb grootsheid, maar gebruik het goed. Dat wensen we jou, kleine man’, schreef Natalia op Instagram, waar ook de eerste beelden van het jongetje werden gedeeld. ‘Je leven zal gevuld zijn met licht. Wij verwelkomen onze geweldige babyboy Apollo. Thuis geboren op 8 december 2021 met de liefdevolle zorg van onze geweldige verloskundigen en gynaecoloog.’ Dochtertje Bobbi-Loua (1,5) heeft er dus een speelkameraadje bij.

Jan Kooijman brengt muziek uit

Hij danst. Hij jureert. Maar nu gaat de Nederlandse Jan Kooijman (40) ook muziek uitbrengen. ‘Omdat ik graag schrijf, omdat muziek enorm belangrijk voor me is, omdat mijn creativiteit zich nooit tot één discipline heeft beperkt’, vertelde hij op Instagram over zijn nieuwe carrièrepad. De nieuwsgierigen onder ons moeten wel nog even wachten, want wanneer Jan met zijn muziek de hitlijsten bereikt, is nog niet bekend. Eerst nog enkele weekjes volle bak jureren in Dancing with the Stars.

ASTRID STOCKMAN

‘Ik zei razendsnel nee’

CARMEN WORDT BURGEMEESTER

Loes Van den Heuvel (65) kennen we natuurlijk als Carmen uit F.C. De Kampioenen, maar de actrice maakt binnenkort ook haar opwachting in De Buurtpolitie op VTM. Daar neemt ze de rol van burgemeester op zich. Wanneer Loes precies haar ambtssjerp omhangt in de serie, is voorlopig nog niet geweten. Eerder werd al bekendgemaakt dat Loes’ Kampioenen- collega An Swartenbroekx meeschrijft aan de scenario’s van de nieuwe Buurtpolitie-reeks.

De sopraan (34) twijfelde geen seconde toen ze gevraagd werd voor Dancing with the Stars.

Stromae pakt Amerika in

Na enkele stille jaren gaat het weer hard voor Stromae (36). De zanger kondigde afgelopen week offcieel zijn nieuwe album aan: Multitude, dat uitkomt op 4 maart 2022. Ook gaat hij opnieuw op tournee. ‘Ik ben blij, want het is al een tijdje geleden.’ Oefenen voor die aankomende concerten deed Stromae alvast in The Tonight Show with Jimmy Fallon, een van de populairste talkshows in Amerika. Daar bracht hij zijn nieuwe single Santé en het optreden lokte heel wat positieve reacties uit. ‘Wat een meesterwerk’ en ‘Stromae is een genie’ klonk het enthousiast.

De zangeres (40) vertelt over het strakke schema dat ze dertien jaar lang tegen haar wil moest aanhouden.

BRITNEY SPEARS

‘Ik moest 10 uur per dag, 7 dagen per week naar de therapeut’

METEJOOR WORDT BOB

De BOB-campagne heeft een nieuw gezicht, namelijk Joris Van Rossem (30) ofwel zanger Metejoor. Hij is vereerd dat hij deze rol mag spelen. Twaalf jaar geleden raakte Joris’ goede vriend Rob Van Dijck (30) verlamd toen hij op de terugweg van een fuif maar liefst twee keer werd aangereden door dronken bestuurders. ‘Ik twijfelde dan ook geen seconde toen ze mij dit vroegen’, aldus de zanger. En er zit nog een mooie noot aan het verhaal. ‘Na jaren revalideren stond Rob bij de kinesist op uit zijn rolstoel. Net op dat moment speelde Metejoor op de radio. Dat kon geen toeval zijn’, vertelde Robs vriendin.

Stany’s Vette Verjaardagsshow

Het zijn harde tijden voor de culturele sector, maar acteur en regisseur Stany Crets (56) bleef niet bij de pakken zitten. Ter gelegenheid van zijn 57ste verjaardag organiseerde hij afgelopen zaterdag Stany’s Vette Verjaardagsshow. Dat deed hij samen met zijn vrouw Ann Van den Broeck en nog vele anderen in het Antwerpse Theater Elckerlyc. Niet voor een volle zaal, maar wél drie keer aan een stuk voor een publiek van 200 man. ‘We zijn niet klein te krijgen. Als we maar voor 200 mensen mogen spelen, dan doen we dat, hé’, klonk het strijdvaardig.

BOER FRITS ZOEKT OPNIEUW EEN VROUW

Hanne Zoomers en Frits Stevens vonden de liefde in het vorige seizoen van het VTM-programma Boer zkt Vrouw, maar helaas is hun boerderijsprookje ten einde gekomen. Dat maakten ze samen bekend op Instagram. ‘Frits en ik hebben enkele weken geleden besloten als vrienden uit elkaar te gaan. We hebben samen een enorm mooie tijd beleefd. Frits, bedankt voor alles, ge zijt ne crème van ne gast’, schreef Hanne. Ook Frits reageerde: ‘Bedankt voor alle dingen die we gedaan hebben en die we van elkaar leerden. Je bent een fantastische meid en een vriendin voor het leven.' No hard feelings dus, tussen die twee.

KHLOÉ KARDASHIANS EX IS WEER PAPA

Tristan Thompson (30), tot voor enkele maanden de vriend van Khloé Kardashian (37), is voor de derde keer vader geworden. De personal trainer van de basketbalspeler is bevallen van een zoontje. Het nieuws is ongetwijfeld een steek in het hart van Khloé, die alleen maar kon vaststellen dat Tristan haar bedrogen heeft toen ze nog samen waren. Tristan probeerde naar verluidt wel de moeder van het kind nog te overtuigen om abortus te plegen, maar zo ver kwam het dus niet. Khloé heeft zelf een dochtertje van drie met Thompson, True. De basketter heeft ook een zoontje van vier, Prince, met model Jordan Craig, de vrouw die hij destijds bedroog met Khloé… De realityster kreeg intussen wel een boeketje troostbloemen van ex-schoonbroer Scott Disick.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Belgische top titels in één app!

Probeer nu een maand gratisProbeer nu een maand gratis

TWEE KEER KIJKEN

Je moet echt twee keer kijken als je de laatste foto’s van acteur John Goodman (69) te zien krijgt. De Roseanneacteur is bijna honderd kilo kwijt. En daar heeft hij hard voor gewerkt. John drinkt geen druppel alcohol meer, sport zes keer per week en zet elke dag zo’n 10.000 à 20.000 stappen. ‘Mijn gewicht is iets waar ik de rest van mijn leven mee bezig zal moeten zijn. Maar ik heb een leeftijd bereikt waarop ik niet meer kan blijven stilzitten’, aldus de acteur, die ooit nog kan zelfs beter 180 kilogram woog. Ook mentaal levert het gewichtsverlies John heel wat voordelen op. ‘Ik scripts onthouden’, lachte de acteur.

Drake trekt zijn Grammynominaties in

Een tikje bizar, een artiest die zijn Grammy-nominaties intrekt. Maar het is precies wat de Canadese rapper Drake (35) deed. Hij verzocht de organisatie van de prestigieuze awardshow om zijn twee nominaties van de lijst te schrappen. Dat deed hij naar verluidt omdat hij niet tevreden is. Zo liet Drake in het verleden al zijn ongenoegen blijken over het feit dat hij nooit buiten de rapcategorieën werd genomineerd. Ook weigert hij steevast op te treden tijdens de uitreiking. De 64ste editie van de Grammy Awards vindt plaats op 31 januari in Los Angeles.

APPLAUS VOOR MARGRETHE

De Deense koningin Margrethe II zit volgende maand een halve eeuw op de troon, maar vorige week ontving ze een staande ovatie voor een heel andere gelegenheid. Het erg creatieve staatshoofd is de kostuumontwerpster voor het ballet De Sneeuwkoningin, dat in Kopenhagen in première is gegaan. Aan het einde van de voorstelling werd de vorstin op het podium gehaald om het applaus van het publiek in ontvangst te nemen. Onder de toeschouwers: schoondochter prinses Mary en drie van haar vier kinderen, de tweeling Vincent en Josephine en prinses Isabella, die plots wel zeer snel opgegroeid lijkt. De oudste zoon van kroonprins Frederik en Mary, Christian, was er niet bij omdat hij buiten Kopenhagen op internaat zit.

Jan Paternoster en Mathieu Terryn worden coach in ‘The Voice’

Het achtste seizoen van The Voice Van Vlaanderen belooft het luidste van allemaal te worden, want in de draaistoelen nemen twee verrassende nieuwe coaches plaats. Jan Paternoster (32) van Black Box Revelation en Mathieu Terryn (27) van Bazart vervangen Niels Destadsbader en Tourist LeMC, en worden zo de concurrenten van Koen Wauters en Natalia. ‘Toen ik de vraag kreeg, was ik blij én verrast’, aldus Mathieu. ‘Dit ligt compleet buiten mijn comfortzone, maar ik zie het helemaal zitten.’ Ook Jan is enthousiast. ‘De makers wilden wat extra diversiteit en Engelstalig repertoire. Daarvoor zijn ze bij mij aan het juiste adres’, lacht hij.

Margriet Hermans werd aangerand door een pater

Ook bij James De Musical is het niet altijd lachen geblazen. Margriet Hermans (67), die deze week te gast is in het programma, legt er een beklijvend verhaal op tafel. Toen gastheer James Cooke vroeg of de paters van het kerkkoor waarbij ze als tiener zong wel te vertrouwen waren, antwoordde de zangeres bijna achteloos: 'Nee, er was er een die in mijn onderbroek zat.’ In het programma wordt er begrijpelijkerwijs niet al te diep op ingegaan, maar Margriet wilde er nadien nog wel het een en ander over kwijt. 'We waren een jaar of veertien toen onze koorleider seksueel getinte dingen begon te doen. Echt tegen hem ingaan durfde ik niet, want dat was een autoriteit, hé. Uiteindelijk heb ik het aan mijn ouders verteld, die me gelukkig meteen geloofden. Een week nadien was de pater weg.' Margriet heeft er naar eigen zeggen zelf niks aan overgehouden. 'Wellicht omdat ik nogal een dappere was. Maar mijn vertrouwen in religieuzen staat sindsdien op een heel laag pitje.'

ONTDEK: SKOLTO VAN SAM DE BRUYN

Op reis gaan met duurzame materialen, dat is precies waar het nieuwste project van Sam De Bruyn (35) om draait. Hij lanceerde de gloednieuwe webshop Skolto, waar je allerlei ecologische reisspullen kan scoren, zoals een metalen inklapbaar rietje tot een draadloze bluetooth-hoofdtelefoon. ‘Of je nu een citytripper bent, een avontuurlijke kampeerder of een zomerse zonneklopper, Skolto wil jou duurzamer op reis sturen.’ Ook Wannes, Sams echtgenoot, hielp mee aan het project. ‘Hoewel samenwerken met je man een serieuze relatietest kan zijn, loopt het bij ons nog supergoed’, lachte Sam.

JENNIFER LAWRENCE IS SCHITTEREND ZWANGER

Op de première van de nieuwe film Don’t Look Up stal Jennifer Lawrence (31) de show in een prachtige Dior-jurk die haar zwangere buikje letterlijk liet schitteren. Nochtans zetten Jennifer en haar collega’s Leonardo DiCaprio (47) en Jonah Hill (37) zelf graag hun co-actrice Meryl Streep (72) extra in de kijker - wat eventjes niet zo goed dreigde te vallen. Het trio doopte la Streep om tot GOAT, wat ‘greatest of all time’, de beste aller tijden, betekent. Maar arme Meryl dacht de hele tijd dat haar collega’s haar een geit noemden (goat is immers Engels voor geit). Een misverstand dat gelukkig vooral hilariteit opleverde. ‘Ze is zo cool, ze voelde zich niet eens beledigd’, lachte Jonah toen hij het verhaal vertelde bij Jimmy Fallon.

Meryl Streep is (g)een GOAT: de actrice in Don’t Look Up, samen Jonah Hill, Leonardo DiCaprio en Jennifer Lawrence.

Zware beschuldigingen voor Marco Borsato

De afgelopen weken was er in Nederland heel wat te doen rond Marco Borsato (54). De zanger trok zich terug uit zijn eigen clubtoer en de kerstactie van War Child, én zijn duet met Emma Heesters werd on hold gezet. De reden? Marco wordt door verschillende partijen beschuldigd van ernstig grensoverschrijdend gedrag. Zo zou de Dromen Zijn Bedrog-zanger volgens de Nederlandse videoserie Roddelpraat regelmatig zijn oog laten vallen op wel erg jonge meisjes. Concreet bewijs is er voorlopig niet. Marco zelf laat intussen via zijn advocaten weten dat hij het gerecht gevraagd heeft onderzoek te voeren 'naar de bron van de insinuaties met zo nodig daaraan te verbinden strafrechtelijke gevolgen'.

MISTER NIGHT OF THE PROMS IS OVERLEDEN

Jarenlang galmde zijn Music door het Sportpaleis tijdens The Night of the Proms. Dat het in 2019 de allerlaatste keer zou zijn, had niemand verwacht. John Miles, zanger, componist en als muzikant onlosmakelijk verbonden aan The Night of the Proms, overleed vorige week op 72-jarige leeftijd aan kanker. ‘John was de laatste weken wel wat moe, maar dat hij doodziek was, wist hij niet’, vertelde boezemvriend en Sportpaleisbaas Jan Vereecke aangeslagen. ‘Nog geen twee weken geleden volgde het verdict. John is thuis in het Engelse Newcastle gestorven, omringd door zijn familie. Hij was daar niet op voorbereid.’ Miles was er bij The Night of the Proms van in het begin bij. De Brit laat naast zijn vrouw Eileen, met wie hij 49 jaar getrouwd was, ook een zoon, een dochter en twee kleinkinderen achter.

Dit artikel komt uit:
Story - Editie 50 - 2021

Story - Editie 50 - 2021
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikels
Een verkrachter, een creep en een billenknijper
Humo

Een verkrachter, een creep en een billenknijper

DWARSKIJKER Een verkrachter, een creep en een billenknijper BOOS: THIS IS THE VOICE Nu op YouTube De afgelopen dagen mochten we met z’n allen getuige zijn van een deprimerend spelletje wir haben es nicht gewusst. Hoe geheimen die al jaren door de wandelgangen spoken, toch telkens voorbij de juiste oren kunnen waaien, het is geen raadsel waarover het aangenaam piekeren is. Vergelijk ‘The Voice of Holland’ met een openliggende beerput: je hoeft er toch niet met je kop boven te hangen om gewaar te worden dat het zaakje stinkt? ‘BOOS: This Is the Voice’ was van zo’n explosiviteit dat de aflevering al dagen op voorhand bommetjes deed ontploffen. Marco Borsato blijkt een ordinaire billentaster bij 13-en 14-jarige meisjes, Ali B richtte zich als een roofdier op nauwelijks volwassen vrouwen (‘Ik was helemaal…

Lees meer
Iedereen❤ tom
Veronica Superguide

Iedereen❤ tom

Alle vrouwen willen met hem trouwen, alle mannen willen hem zijn en alle kinderen willen hem worden. We hebben het over presentator Tom Waes, vanaf deze week terug op tv met Reizen Waes: Wereldsteden.

Lees meer
Danny de Munk aangeklaagd wegens verkrachting
Primo

Danny de Munk aangeklaagd wegens verkrachting

In Nederland is met het ‘The Voice’-schandaal een beerput opengetrokken waarvan de bodem nog niet in zicht is. Na Marco Borsato en Ali B. is nu ook een klacht wegens verkrachting ingediend tegen Danny de Munk (52). Zender RTL schrapte de zanger meteen als panellid in ‘I Can See Your Voice’. Het vermeende slachtoffer is volgens De Telegraaf een vrouw die 15 jaar geleden nauw met De Munk samenwerkte bij de musical ‘Ciske de Rat’. De zanger ontkent bij monde van zijn advocaat dat hij zich ooit schuldig maakte aan seksueel grensoverschrijdend gedrag.…

Lees meer
Selena Gomez verdacht van moord: ‘Alles voor de aandacht!’
Humo

Selena Gomez verdacht van moord: ‘Alles voor de aandacht!’

Eén van de fijnste verrassingen op de streamingdiensten in 2021 was ‘Only Murders in the Building’: een misdaadkomedie over drie bewoners van een New Yorks appartementsgebouw die het overlijden van één van hun buren onderzoeken en ondertussen een podcast over hun speurtocht maken. Tijdens het tweede seizoen, dat deze week van start gaat op Disney+, worstelen Charles (Steve Martin), Oliver (Martin Short) en Mabel (Selena Gomez) met de vraag hoe ze een opvolger kunnen maken voor het succesvolle eerste seizoen van hun podcast, vooral omdat ze intussen zélf van moord worden verdacht. – ‘Only Murders’ was één van de grootste hits voor Disney+ vorig jaar. Kwamen er ook lovende reacties uit onverwachte hoek? SELENA GOMEZ «Meryl Streep! Die kwam tijdens een receptie naar me toe om te zeggen hoe goed…

Lees meer
André Hazes heeft alweer een nieuw lief
Primo

André Hazes heeft alweer een nieuw lief

André Hazes heeft alweer een nieuw lief André Hazes (27) heeft dan toch niet voor zijn ex-verloofde Monique (44) gekozen (of zij niet voor hem?) en ook Sarah van Soelen (26) is definitief verleden tijd. De rusteloze zanger heeft een nieuwe ‘ware liefde’ gevonden, in Anne Rose Zonneveld (27). Zij werkt voor zijn moeder Rachel (51) en André kent haar al van in zijn jeugdjaren. Terwijl Rachel zich druk maakt over de verdwijning van het Legobeeld van André Hazes Senior op de Dam in Amsterdam - opdeplaatswaarhetbeeld stond lag een briefje met: ‘Corona gooide roet in het eten. André heeft nu tijd voor een ander optreden’ -, is de jonge Hazes met zijn nieuwe vlam naar Spanje vertrokken. Later deze maand zou er nog een tripje naar Italië gepland staan.…

Lees meer