Tijdschrift.be logo
Brocante klassieker 2 SERVIES

Tijd om de tafel te dekken

Niet alleen servies, maar ook bloemen zorgen voor sfeer aan tafel. Als je beiden mooi op elkaar afstemt, krijg je een tafel in balans en een heerlijke plek voor een avondje met vrienden of het gezin.

Blauwgrijs

Mix en match onderdelen van rustiek en nostalgisch servies met elkaar. Hier gebruikten we rustiek keramiek als onderbord en plaatsten we er vintage borden met blauwe print bovenop. Kies wel voor één kleur, bijvoorbeeld blauwgrijs.

Originele chocolademelk

Zo lekker, een grote mok chocolademelk als het buiten fris is. Met dit recept maak je indruk op je gasten: smelt chocolade en schep die op (brocante) lepels. Laat de chocolade uitharden. Geef je gasten een kop hete melk en laat hen die met de lepels doorroeren. Et voilà, een originele manier om chocolademelk te serveren!

Voor alles een plekje

Brocante servies, bloemen en wat kaarsen: voor een mooi gedekte tafel heb je niet veel nodig!

Bloemen die je niet gebruikte in een boeket kunnen prima dienen als decoratie op de borden. En ook deze mini-boeketjes mogen gerust van elkaar verschillen. Hier gebruikten we grassen en zeedistel, die we samenbonden met een lintje.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Belgische top titels in één app!

Probeer nu een maand gratisProbeer nu een maand gratis

Geur, kleur en smaak

Bij het dekken van de tafel zijn er drie dingen waar je op kunt letten: geur, kleur en smaak. Kies voor een kleurenpalet dat je aanspreekt. Met bloemen en kaarsen breng je een lekkere geur op tafel. En alles wat op het menu staat, zorgt voor de smaak. Wil je echt álles uit de kast halen? Bak dan zelf koekjes. Ze verspreiden een zalige geur en smaken ook nog eens heerlijk. Het resultaat: de perfecte tafel!

Makkelijk boeket

Een boeket bloemen staat altijd mooi op tafel en vraagt niet veel werk. Volg je gevoel en kies voor alles wat je zelf mooi vindt. Hortensia (gedroogd of vers, afhankelijk van het seizoen) bijvoorbeeld, of ridderspoor, zeedistel, olijftakken en eucalyptus.

PRODUCTIE, TEKST EN STYLING: BENTE HALKJAER/HOUSE OF PICTURES –FOTOGRAFIE: TIA BORGSMIDT/HOUSE OF PICTURES - VERTALING: LIESBETH CARLIER

Lees meer

Alle artikels
86 broers en zussen
Quest

86 broers en zussen

Een man met wiens zaad zeker 550 kinderen zijn verwekt, kreeg van de rechter te horen dat hij zijn sperma niet meer mag doneren. Hoe zit dat? Mag je niet onbeperkt donorkinderen krijgen? En hoe is het om hordes halfbroers en -zussen te hebben?

Lees meer
Te koop voor 81 miljoen: het landgoed van drake in beverly hills
Dag Allemaal

Te koop voor 81 miljoen: het landgoed van drake in beverly hills

Een miljardair zoals zijn ex-lief Rihanna (35) is hij nog niet, maar rapper Drake (36) is met een fortuin van 240 miljoen euro ook bepaald geen armoedzaaier. En het ziet ernaar uit dat datdankzij de verkoop van zijn kapitale landgoed in Beverly Hills - nog wat meer gaat worden. Mocht u ergens 81 miljoen euro liggen hebben: op deze pagina’s ziet u wat u daarvoor krijgt.

Lees meer
‘Ik krijg helaas meer doodsbedreigingen dan huwelijksaanzoeken’
Humo

‘Ik krijg helaas meer doodsbedreigingen dan huwelijksaanzoeken’

Voor Melissa Depraetere (30), een absolute vertrouwelinge van Conner Rousseau en de coming lady van Vooruit, ligt volgend jaar bijna zeker een ministerpost klaar. De dochter uit een Harelbeeks arbeidersgezin dwong de voorbije vier jaar haar plaats af in de Wetstraat, snel en complexloos: ‘Als ik mijn vrienden vraag om eens mee naar Antwerpen of Brussel te gaan, kijken ze me aan alsof ik een citytrip naar Kabul voorstel en waarschuwen hun ouders dat ze extra voorzichtig moeten zijn.’

Lees meer
Eerherstel voor vince op komst?
TV Familie

Eerherstel voor vince op komst?

Is er in ‘Thuis’ een mooi eerherstel op komst voor slechterik Vince? Online wordt dat al een tijdje gesuggereerd en die theorie lijkt te worden bevestigd door het recente nieuws dat Harry uit de reeks verdwijnt. Op een officieel ‘Thuis’-account werden ook opvallend veel commentaren verwijderd. Omdat die de nagel op de kop sloegen? MEDELIJDEN Aanleiding van de speculaties is Vince (Gert Winckelmans), de ex van Vicky (Marieke Dilles). Die wil zijn leven beteren. De bajesklant heeft de gevangenis verlaten en was niet alleen op zoek naar een tweede kans, maar vooral ook naar hernieuwd contact met zijn zoon Ilias (Bram Spooren) en dochter Febe (Renée Van Cauwenberghe). Waldek (Bart Van Avermaet) had medelijden en bood Vince een job in de wijngaard aan. Zo kwam Vince in contact met Femke…

Lees meer
‘Zelfs op mijn trouwdag durfde ik amper in de spiegel te kijken’
Goed Gevoel

‘Zelfs op mijn trouwdag durfde ik amper in de spiegel te kijken’

Maaike Schmitz (34) was dertien jaar oud toen een vriendinnetje haar uitlachte met haar ‘lelijke’ benen. Sindsdien heeft ze nooit meer een rokje gedragen. De obsessie voor haar uiterlijk werd zo erg dat Maaike in een depressie verzeilde. Paniek en dwanggedachten namen haar leven over, tot de ziekte eindelijk een naam kreeg.

Lees meer