Tijd om de tafel te dekken

Niet alleen servies, maar ook bloemen zorgen voor sfeer aan tafel. Als je beiden mooi op elkaar afstemt, krijg je een tafel in balans en een heerlijke plek voor een avondje met vrienden of het gezin.

Blauwgrijs

Mix en match onderdelen van rustiek en nostalgisch servies met elkaar. Hier gebruikten we rustiek keramiek als onderbord en plaatsten we er vintage borden met blauwe print bovenop. Kies wel voor één kleur, bijvoorbeeld blauwgrijs.

Originele chocolademelk

Zo lekker, een grote mok chocolademelk als het buiten fris is. Met dit recept maak je indruk op je gasten: smelt chocolade en schep die op (brocante) lepels. Laat de chocolade uitharden. Geef je gasten een kop hete melk en laat hen die met de lepels doorroeren. Et voilà, een originele manier om chocolademelk te serveren!

Voor alles een plekje

Brocante servies, bloemen en wat kaarsen: voor een mooi gedekte tafel heb je niet veel nodig!

Bloemen die je niet gebruikte in een boeket kunnen prima dienen als decoratie op de borden. En ook deze mini-boeketjes mogen gerust van elkaar verschillen. Hier gebruikten we grassen en zeedistel, die we samenbonden met een lintje.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Belgische top titels in één app!

Probeer nu een maand gratisProbeer nu een maand gratis

Geur, kleur en smaak

Bij het dekken van de tafel zijn er drie dingen waar je op kunt letten: geur, kleur en smaak. Kies voor een kleurenpalet dat je aanspreekt. Met bloemen en kaarsen breng je een lekkere geur op tafel. En alles wat op het menu staat, zorgt voor de smaak. Wil je echt álles uit de kast halen? Bak dan zelf koekjes. Ze verspreiden een zalige geur en smaken ook nog eens heerlijk. Het resultaat: de perfecte tafel!

Makkelijk boeket

Een boeket bloemen staat altijd mooi op tafel en vraagt niet veel werk. Volg je gevoel en kies voor alles wat je zelf mooi vindt. Hortensia (gedroogd of vers, afhankelijk van het seizoen) bijvoorbeeld, of ridderspoor, zeedistel, olijftakken en eucalyptus.

PRODUCTIE, TEKST EN STYLING: BENTE HALKJAER/HOUSE OF PICTURES –FOTOGRAFIE: TIA BORGSMIDT/HOUSE OF PICTURES - VERTALING: LIESBETH CARLIER

Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikels